BİZİ ARAYIN

0 256 226 22 32

Yumuşak, sert ya da orta sert yatak. Hangisi size uygun?

Yumuşak, sert ya da orta sert yatak. Hangisi size uygun?

Gün içerisinde nasıl hissettiğimizi aldığımız uykunun kalitesi belirler. Aldığımız uykunun kalitesini de gece boyunca üzerinde yattığımız yatağın özellikleri. Yatak seçimi hayatımızı doğrudan etkilediği için bilinmesi gereken birçok püf nokta bulunur. Yatak alırken göz önünde bulundurulması gereken noktalardan en önemlisi yattığımız yatağın sertlik derecesidir. Yatak sertlik derecesinin konforu kişinin vücut tipine, uyku alışkanlıklarına ve tercihlerine göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu yüzden yatak sertliği seviyesini doğru seçebilmek büyük önem taşır.

 

Yumuşak yatak mı sert yatak mı? swalinhome satış danışmanları sizlere yatak konusunda yardımcı olacaktır

Yatak seçerken öncelikle fiziksel özelliklerinizi, kilonuzu ve farklı sertlikteki yataklarda uyuduğunuzda edindiğiniz deneyimi düşünmeniz gerekir. Örneğin vücut ağırlığı olan kişilerin tercih ettiği yataklar genellikle sert yataklar olabilmektir. Bunun nedeni yumuşak yatakların basınç ile karşılaştığında kolayca sıkışması ve omurgaya yeterli desteği sağlayamamasıdır. Bunun aksine vücut ağırlığı az olan kişiler ise yumuşak yatakları tercih edebilmektedir. Bunlar arasında seçim yapmanın en kolay yolu farklı yatak tiplerini denemektir. Yumuşak veya sert yataklarda uyuduğunuzda rahatsız hissederek ve ağrı çekerek uyanıyorsanız, tercih etmeniz gereken yatak tipi orta sertlikte bir yatak olabilir. Bunun bir kuralı yoktur, tamamen uyku tercihlerinize ve nasıl hissettiğinize bağlıdır. Bunu bulmak için kendinize birkaç soru sorarak işe başlayabilirsiniz. Genelde yumuşak yatakları mı yoksa sert yatakları mı tercih ediyorsunuz? Beklentilerinizi hangi yataklar karşılıyor?

 

Farklı sertlik derecesine sahip yatakların özellikleri

Farklı sertlik derecesindeki yataklar farklı uyku alışkanlıkları olan kişilere hitap edebilmektedir. Örneğin genelde yan pozisyonda uyuyan kişilere daha dengeli omuz ve bel desteği alabilmesi adına yumuşak yataklar önerilmektedir. Sırt üstü veya yüz üstü uyuyan kişilere ise sert ya da orta sertlik derecesindeki yatak seçimi yapmaları önerilir. Yatağınıza yattığınızda batma veya çökme hissediyorsanız, basınç noktalarından yeterli desteği sağlayamadığı anlamına gelir. Yeterince destek sağlamayan yataklar ise gün boyunca rahatsızlık hissi verebilir. Bunun önüne geçmek için sert yatakları tercih etmeniz gerekir. Bunun yanı sıra hafif bir uykuya sahipseniz ve sert yataklarda meydana gelebilen batma hissinin önüne geçmek için daha yumuşak bir yatak seçilmesi önerilir.

 

Uyku pozisyonu ve yatak sertliği ilişkisi

Araştırmalara göre uyku sırasında oluşabilen ve vücudu etkisi altına alan ağrılar genellikle kötü duruş kaynaklıdır. Vücut ağırlığının yatak yüzeyinde dengesiz dağılımı yüzünden vücudun bazı bölgelerinde olması gerekenden fazla basınç oluşabilir. Yataklar içinde bulunan doğal kıvrımlar sayesinde bu basınç noktalarına destek sağlarlar. Sanılanın aksine sert yataklar ağrılara iyi gelmeyebilir. Bu da basınç noktalarında ağrılara neden olur. İdeal sertlikteki bir yatak, omurganızın ve belinizin aynı hizada kalmasına yardımcı olur. Eğer vücut tipinize uygun bir yatak seçtiyseniz omuz, boyun ve sırt bölgelerinde ağrı hissetmezsiniz. Vücudunuza uyum sağlayan ve düzgün destek mekanizmalarına sahip bir yatak seçtiğinizden emin olmanız gerekir.

 

Bambi Yataklar aydın swalinhome mağazasında

 

Doğru yatağı bulmak için en çok önerilen şeylerden biri yatakları denemek ve vücudunuzu nasıl hissettirdiğine bakmaktır. Bambi internet sitesinde ve mağazalarında bulunan birbirinden farklı birçok yatak türünü inceleyin ve hemen sipariş verin. Kesintisiz ve rahatlatıcı bir uyku deneyimini daha fazla ertelemeyin. 

Sosyal Meyada Paylaş
Diğer Makaleler