BİZİ ARAYIN

0 256 226 22 32

sütütya daire nasıl döşenmelidir

özellikle yazlıklar için düşünülen daireler için yaptıklarımızdan sizlere bilgi verelim....kuşadası,didim,çeşme,bodrum ilçelerinden çok sayıda yazlık daire kaliteli mobilyaları en uygun fiyata müşterilerimize sunduk

 

Stüdyo daire tüm yaşam alanlarının iç içe olduğu daire tipi olarak nitelendirilir. Stüdyo daireler normal dairelere göre daha küçük yaşam alanlarına sahiptirler. Stüdyo dairelerin tasarımı mutfağın, yaşam alanlarının ve uyuma alanlarının bir arada olması şeklindedir.

Stüdyo Daire Dekorasyonları ve Örnekleri

Son yıllarda daha sık olarak inşa edilen stüdyo daireler, özellikle yalnız yaşayanlar ve öğrenciler tarafından tercih edilmektedir. Stüdyo daireler kullanacak kişilere hem pratik bir yaşam hem de daha uygun barınma olanağı sağlar.

Stüdyo daireler 2 tip şeklinde inşa edilmektedir. Birinci tip daireler 1+0 şeklinde inşa edilenlerdendir. Bu dairelerde tek bir ortak alan bulunur ve salon, yatak odası, mutfak bir arada olacak şekilde tasarlanır. 1+1 şeklinde tasarlanan stüdyo daireler de ise mutfak ve salon yine bir arada bulunur bunun yanında bir tane boş odası da bulunur.

Son dönemlerde popülerliği artan stüdyo daireler çalışan kesimin tercih ettiği bir ev türüdür. Ailesinden ayrı yaşayan, çalışmak için başka şehre giden ve ev arkadaşı istemeyen kişilerin ilk tercihi stüdyo dairelerdir.

Stüdyo dairelerin dekorasyonu konusunda çok dikkatli davranmak gerekir. Dikkat edilmediği takdirde yaşam alanınız sizin için boğucu bir hale gelebilir.

Stüdyo Daire Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

Stüdyo dairelerde yaşamak ister büyük ister küçük olsun dekorasyon açısından her zaman bizi zorlar. Kullanacak tek bir odanız var ve bunu hem oturma odası hem yatak odası hem de mutfağa dönüştürmek büyük bir dekorasyon fikrine sahip olunmasını gerektirir. Güzel bir stüdyo daire dekorasyonu oluşturmak istiyorsanız farklı stüdyo daire dekorasyon örnekleri inceleyip fikir almanız gerekir. Böylece yaşam alanlarınıza uygun örneklerden ilham alarak muhteşem bir stüdyo daire dekorasyonuna sahip olabilirsiniz. Tüm bunların ışığında stüdyo daire dekorasyonu nasıl olmalıdır? Gelin size kısaca bundan bahsedelim:

  • Stüdyo daire dekorasyonu yaparken renklerden faydalanmamız gerekir. Daire küçük olduğundan duvarlarda açık renkleri kullanmaya özen göstermelisiniz. Duvar pervazlarının daha çık renkte olması ortamı olduğundan daha geniş ve ferah gösterir.

  • Stüdyo daire dekorasyonu yaparken farklı alanları birbirinden ayırmak önemlidir. Dairenin farklı alanlarını ayırmak için farklı renk ve desenlerdeki duvar kağıtlarından yararlanabilirsiniz. Yatak odasını oturma alanından ayırmak için uzun bir kitaplık kullanabilirsiniz.

  •  Bu tip dairelerde yatak odası, oturma alanı ve mutfak iç içe olduğundan yatak odanızı mümkün olduğunca kapıya uzak köşede konumlandırmanız sizlere faydalı olacaktır. Ayrıca yatağınızı bazalı olanlardan tercih ederseniz ekstra depolama alanları elde etmiş olursunuz.

  • Stüdyo dairenizde daha ferah bir görünüm yakalayabilmek için eşyalarınızı duvara sıfır olarak yerleştirebilirsiniz.

  • Pencereleriniz için tercih edeceğiniz yere kadar uzanan perdeler, dairenizin yüksek görünmesi açısından yardımcı olacak.

  • Mobilyalar stüdyo dairelerin en önemli parçalarıdır. Evi daraltmayacak size daha geniş alan yaratacak mobilyaları tercih ederek evinizi daha ferah bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

  • Stüdyo dairelerinizi daha geniş bir görünüme kavuşturmak için aksesuarlarda büyük bir öneme sahiptir. Duvarlarınızda kullanacağınız büyük tablolar evinizi daha geniş gösterecektir.

Stüdyo Daire Dekorasyonu İçin Eşya Seçimi

Küçük daire olarak bilinen stüdyo daireler için eşya seçimi büyük bir öneme sahiptir. Stüdyo dairelerde kullanılacak eşyalarınızı, az yer kaplayan ve pratik kullanımlı tercih edebilirsiniz. Böylece eşyalarınız hareket alanınızı kısıtlamaz ve ortam sıkıcı olmaktan uzaklaşır. Aynı zamanda kullanılan mobilyaların birbirleriyle uyumlu olması da çok önemlidir.

Stüdyo daireler için dekorasyon büyük bir öneme sahiptir. Bu nedenle eşyalarınız hem şık hem de işlevsel mobilyalardan oluşmalıdır. Bir eşyayı birden fazla amaçla kullanmak sizlere yer tasarrufu sağlar. Bu amaçla yatak olabilme özelliğine sahip koltukları tercih edebilirsiniz. Böylece fazladan bir uyku alanına sahip olmuş olursunuz.

Küçük ama işlevsel olmayan mobilyalar yerine büyük ve işlevsel mobilyaları seçin. Böylece kendinize depolama alanı yaratabilirsiniz. Yaşam alanlarınızın dekorasyonunda merkezde bir eşya grubu olmasına dikkat edebilirsiniz. Yemek odası modelleri odak olmak için ideal bir seçimdir. Odak dışında kalan eşyalarınız ise daha sade bir biçimde seçebilirsiniz.

Dekorasyon önerileri stüdyo daire dizaynı için dikkate alınması gereken bir noktadır. Sizlerde bu dekorasyon önerilerini dikkate alarak yaşam alanlarınızı daha konforlu ve şık hale dönüştürebilirsiniz.

Stüdyo Daire Dekorasyon Fikirleri

Son zamanlarda stüdyo dairelere talep oldukça artmıştır. Bu daireler ayrı bir odaya sahip olmadığından yaşanması zor gibi görünse de farklı noktalara dikkat ederek yaşam alanlarınızı daha konforlu bir hale getirebilirsiniz.

Stüdyo daire dekorasyon fikirleri arasında duvarların değerlendirilmesini görebilirsiniz. Buna örnek olarak kitaplık kullanmanın yerine duvar rafları kullanabilirsiniz.

Stüdyo daireleriniz de misafirlerinizi ağırlamak için büyük masalar kullanmak isteyebilirsiniz. Ancak bu masalar hem evi olduğundan küçük gösterir hem de kullanışlı olmaktan çıkar. Bu nedenle katlanabilir küçük masalar ya da duvara monteli masalar tercih ederek evinizi daha ferah bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Eşyalarınızı yerleştirirken kendinize alan açmayı ihmal etmemeniz gerekir. Hareket alanınızı kısıtlamayacak şekilde eşyalarınızı yerleştirmeniz daha kolay misafir ağırlamanıza yardımcı olacaktır.

Sizlerde bu dekorasyon fikirlerinden yararlanarak istediğiniz şekilde evinizi dizayn edebilirsiniz. 

Sosyal Meyada Paylaş
Diğer Makaleler