BİZİ ARAYIN

0 256 226 22 32

Aydın Adı Nereden Geliyor?

Bereketleri toprakları ile ünlü bir kişi olan Evliya Çelebiyi dahi etkilemiş olan Aydın ili, ülkemizin en güzel illerinden birisidir. Dağlarından yağ, ovalarından bal akar diyen Evliya Çelebi Aydın ilinin ne denli güzel olduğunu bu sözler ile bizlere aktarmıştır. Aydın, tarihin derinliklerine inildiğinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olması ile karşımıza çıktığından Aydın ismi nereden geliyor konusu merak ediliyor. Çok sayıda şehir efsanesi bulunduğundan dolayı da sizlere Aydın şehir ismi hikayesi hakkında bilgi vereceğiz.

Aydın ili tarihsel süreçte ele alındığında bu ilin ilk olarak Argoslar tarafından kurulduğu karşımıza çıkmaktadır. İlerleyen yıllarında Anadolu’nun önemli beylerinden birisi olan Aydınoğlu Mehmet Bey şehri alarak bu şehrin isim babası oldu. İzmir, Manisa, Muğla ve Denizli illerine komu olmasından dolayı da ayrı bir önemi olan Aydın ilinde yöreye has olan Akdeniz iklimi gözlemlenmektedir. Yaz turizminin gözde yerlerinden birisi olmasından dolayı yıl içerisinde çok sayıda yerli ve yabancı turist Aydın iline gitmektedir. Bu durum da şehrin ekonomik potansiyelinin artmasını sağlamaktadır.

aydın ilinin ilçeleri

BOZDOĞAN

BUHARKENT

ÇİNE

DİDİM

GERMENCİK

İNCİRLİOVA

KARACASU

KARPUZLU

KOÇARLI

KÖŞK

KUŞADASI

KUYUCAK

NAZİLLİ

SÖKE

SULTANHİSAR

YENİPAZAR

SWALİNHOME MOBİLYA MAĞAZASI AYDIN İLİNDE

Aydın ilinde hiç bulunmadıysanız ve bu şehri gerçek anlamda merak ediyorsanız makalemizin devamında yer alan ilin tanıtım vidosunu izleyerek şehir hakkında az da olsa bilgi alabilirsiniz. Tüm güzellikleri yerinde görmek adına en kısa zaman içerisinde bu şehri görmenizde fayda var.

Aydın ismi nereden geliyor konusunda sizlere aktaracaklarımız bu şekilde. Aydın ilini avucumun içi gibi bilirim diyorsanız şehri daha iyi tanıyabilmemiz için şehir hakkında önemli gördüğünüz kısımları bizlerle paylaşabilirsiniz.

Sosyal Meyada Paylaş
Diğer Makaleler