BİZİ ARAYIN

0 256 226 22 32

Evde parti vermenin püf noktaları

Son yılların gözde trendi 'evde partilemek'. Dışarıda buluşmalarımıza göre hem daha pratik hem daha samimi hem de elbette daha ucuz. Trafik derdi yok, içkiyi fazla kaçırmışım arabayı kim kullanacak sorunu yok; akıllar rahat. Evet, eğer daveti veya partiyi kendi evinizde veriyorsanız biraz zahmetli bir iş ama emin olun dışarıdakilerden çok daha samimi, özgür ve eğlenceli bir akşam geçireceksiniz. Hadi başlayalım!

Önce bir davetli listesi oluşturun ve o gece evinizde gerçekten kimi görmek istiyorsanız isimlerini not edin. Bu liste, olası unutmaların ve karışıklıkların önüne geçmek açısından önemli. Yakın arkadaşlarınızdan birini çağırmayı unutup ömür boyu mahcup kalmak istemezsiniz sanırım. Ayrıca LCV'leri bu liste üzerinden alıp atıştırmalıklar için gerekli alışverişi de buna göre yapacaksınız. Listedeki isimleri yakınlık derecelerine göre e-postayla, kısa mesajla veya bizzat arayarak davet edin. Katılımcı sayısını kesinleştirdikten sonra sıra geldi hazırlıklara...

Malum 21. yüzyılın sihirli kelimesi 'konsept'; o olmadan olmuyor. Hazırlıklara başlamadan önce partinin konseptini belirleyin. 'Oldies goldies' veya 'eski 45'likler' gibi bir tema belirleyip evinizi buna göre süsleyebilirsiniz. Işıklandırma, çiçekler ve parti süsleri seçtiğiniz konsepte uygun olmalı. Bu özel gece için evinizin dekorasyonunda ufak tefek değişiklikler yapmanız gerekebilir. Öncelikle kırılabilecek biblo, çerçeve vb. aksesuarlarınızı o akşamlık ortadan kaldırın. Ayrıca mobilyalarınızı kenara çekerek dans etmek isteyecekler için küçük de olsa pist olarak kullanılacak bir alan açın. Bütün geceyi bilgisayar başında şarkı seçmekle geçirmek istemiyorsanız belirlediğiniz konsepte göre önceden bir playlist hazırlamayı da unutmayın. Hatta hemen tüm elektronik marketlerde bulabileceğiniz bir karaoke setiyle geceyi gerçekten ölümsüz bir noktaya taşıyabilirsiniz.

Sıra geldi mutfak hazırlıklarına. Eğer partiniz çok kalabalık olmayacaksa atıştırmalıkları tek başınıza da hazırlayabilirsiniz. Ama gerçekten günlerce konuşulacak büyük bir parti veriyorsanız yakın bir iki arkadaşınızdan size yardım etmesini isteyebilirsiniz. Konuklarınıza neler ikram edeceğinizi belirleyin ve dolabınızdaki malzemelere bakıp alışveriş listenizi yapın. Yapması ve yemesi pratik atıştırmalıklar hazırlayın. Tek lokmalık atıştırmalıkları, çerezleri, cipsleri, içecekleri, yemek tabaklarını ve bardakları; kısacası her şeyi, salonda herkesin görebileceği bir yere konumlandırdığınız konsol veya masanın üzerine, açık büfe tarzında dizin. Böylece gece boyunca servis yapmaktan kurtulup kendi partinizin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Neredeyse tüm gece ayakta olacak konuklarınız ihtiyaç duydukça istediklerini buradan alabilirler.

Servis masasında; buzluk, peçete, tuzluk-biberlik, sosluk, tirbuşon vb. şeylere yer vermeyi de ihmal etmeyin. Soğuk içecekleri bir buz kovasının içine yerleştirin. Ayrıca sıcak bi'şeyler içmek isteyenler için de alternatifler bulundurun. Tekerlekli, küçük bir servis sehpanız varsa belirli aralıklarla konuklarınızın arasında dolaşarak da içecek ve atıştırmalık servisi yapabilirsiniz. Emin olun üşengeç ve utangaç konuklar için de sizin için de bu küçük servis arabası hayat kurtarıcı olacak.

Şimdiden bol like'lı, iyi eğlenceler!

 

Sosyal Meyada Paylaş
Diğer Makaleler