BİZİ ARAYIN

0 256 226 22 32

İZMİR'DE ÜRETİLEN EN GÜZEL MOBİLYALAR AYDIN SWALİNHOME DA...

Tadilat Dekorasyon İşleri Yaptıran Müşteri Uyarı Bildirisi

Anahtar teslim tadilat ve daire tadilatı işlemleri için müşterilerin genel olarak sorun yaşadıkları çok ciddi konular vardır. Özellikle bazı tadilat firmalarının yaptıkları anlaşmalarda ev sahipleri için büyük mağduriyetler yaşattığı aşikardır.

swalinhome mobilya, son dönemlerde müşterilerden gelen şikayetleri değerlendirmeye alarak piyasada ortaya çıkan güven sorununu araştırdı. Tadilat ve dekorasyon firması olarak müşterilerimizin genel anlamda yaşadığı sorunları bir çerçevede toparladık ve aslında birçoğunda ortak sorunlar yaşandığını gördük.

İşte karşımıza çıkan en ciddi sorunlar silsilesi:

Tadilat Sözleşmesi Asla İhmal Edilmemeli!

Firmamıza tadilat işi için başvuran kişilerin birçoğu aslında yarım kalan işlerinin tamamlanması için bize gelmekte. Karşımıza çıkan bu tablo gerçekten çok üzücü ve piyasada insanların ne kadar kolay dolandırılabildiğini gösteriyor.

Peki, evini yenilemek isteyenler ne yapmalı? Hangi konulara dikkat etmeli?

İşte burada bütün herkese ilk tavsiyemiz öncelikle işiniz ile beraber paranızı garantiye alın. Bunu da ancak ve ancak yazılır bir tadilat sözleşmesi ile yapabilirsiniz bunu asla unutmayın. Resmi makamlarca geçerliliği olan, içerisinde yapılacak işin bütün detayları yazan, firma bilgileri olan, imzalı ve kaşeli tam bir resmi form olması gerekmektedir.

Yaşanan sorunlarda tarafları bağlayıcı kuralların olması gerekmektedir. Söz ile ifade edilen, anlaşılan tutarlar zaman içerisinde “aslında ben böyle demiştim, yok bir yanlış anlama var….” Gibi söylemler ile zaman içerisinde art niyetle kullanılabilir hale gelmektedir. O yüzden işini ciddiye alan bir dekorasyon firması olarak sizlere ilk ve en önemli tavsiyemiz mutlaka tadilat dekorasyon sözleşme yapın ve işe bu şekilde başlayın.

Fiyat Teklifi Alırken Birkaç Firma İle Görüşülmeli

Tadilat ve dekorasyon işleri için mutlaka birkaç firma ile görüşün. Bu sayede size sunulan fiyat teklifinde fahiş fiyat uygulanıp uygulanmadığını açıkça görmüş olursunuz. Genellikle fiyat teklifi sunan firmalar işi bağlamak amacı ile indirim yapıyor ya da fiyatı dip tutuyorsa da siz ucuza kaçmayın. Çünkü ucuz malın zararı bir tadilatta nereden bakılsa 2 kata çıkmaktadır.

Aynı zamanda size sunulan fiyat teklifinde yer alan işleri kalem kalem sayın. Kullanılacak malzemelerin markalarını mutlaka inceleyin. Hatta verilen fiyat tekliflerinde kullanılan malzemenin kalitesini ve markasını mutlaka öğrenin ve sözleşmede yer almasını isteyin. Bunu özellikle müşterilerimize önermemizdeki sebep ucuz elektrik kablosu maliyeti düşürse bile tadilat sonrasında yangına sebep olabilmektedir. Bunun dışında ucuz su borularının sıklıkla patlama oranı yüksektir. Bina tesisatı için kullanılan gider boruları birbirinden farklıdır. Pis su gideri ile diğer su boruları farklılık gösterecektir. Bu boruların tek tip kullanılması maliyeti düşürecek gibi dursa da işlev olarak asla aynı ihtiyacı görmez ve kısa sürede olumsuz sonuçlar verir. Bu sebeple yapılan tadilat çalışması kötü sonuçlar doğurur. Bu nedenle tadilat yaptıracak kişilerin mutlaka kullanılacak malzemeler hakkında detaylı bilgi edinmesi gerekmektedir.

Bazı sözleşmelerde fiyat ortalama görünse de yapılacak kalem sayısı az tutulabilir. Bu durum size toplam tutarda yapılan işin eksik olması şeklinde dönüş yapabilir. Bu durumda firma yapılacak iş sayısını ekstra bir sözleşme ile arttırmaya gidebilir ve size ekstra bir maliyet çıkartabilir.

Anlaşma Yapılacak Firmanın Mutlaka Referanslarına Bakılmalı

Ev tadilatı ve dekorasyon işlerinden bir diğer ayrıntı anlaşma sağlanacak firmayı yakından tanımaya çalışmak olacaktır. Firmanın referanslarının sağlam olması, geçmiş başarılı çalışmaları kesinlikle işinizi güvenle teslim etmenizi sağlayacaktır.

Mutlaka firmayı yerinde ziyaret edin ve sözleşmeleri yüz yüze yapın. Bu bütün mağduriyetlerde en fazla karşımıza çıkan dolandırıcılıkların başında gelmektedir. Çünkü kişiler özellikle internet üzerinden fiyat aldıkları ve çok araştırmadan anlaşma yaptıkları firmalara evlerinin komple tadilatlarını teslim etmektedirler. Bu durum baştan sona çok büyük sorunları da beraberinde getirmektedir.

Sosyal Meyada Paylaş
Diğer Makaleler