BİZİ ARAYIN

0 256 226 22 32

Bahamalar evimizde: Tropik stil ev dekorasyonu

Yaz deyince aklınıza neler geliyor; nasıl hissediyorsunuz? Deniz, kumsal, anıtsal siluetlere sahip devasa palmiyeler; uçuş uçuş kumaşlar, tropikal meyvelerle hazırlanmış buz gibi kokteyller, serin serin çardaklar, gölgelere kurulmuş hamaklar… Hafiflik, rahatlık, ferahlık veren; mızmız, sakin, huzurlu bir ambiyans. Katı olan her şey buharlaşıyor derken tam da bundan bahsediyoruz. Bu hafif, uçuş uçuş etkiden. İşte tropik stil ev dekorasyonunun temel çizgisini bu etki oluşturuyor. O halde evimizde bu havayı yaratmak için neler yapabileceğimize bir bakalım. 
 

Öncelikle hantal görünümlü tüm mobilyalara; o büyük konsollara, anneanneden kalma ağır mı ağır gümüşlüklere vs. veda ediyoruz. Bunların yerini hafif mobilyalar; bambu veya rattan takımlar, olabildiğince ham ahşaptan hafif konsol ve kitaplıklar, kolay taşınabilen yemek masaları alıyor. Burada tüm mobilyaların hafif ve kolay taşınabilir olması önemli. Çünkü özellikle yazlık evlerde kullanılan bu stilde mobilyaları dış mekanlara taşıyor, açık alanlarda da ev konforunu doyasıya yaşıyoruz. Bu hafif etki mobilyalar kadar ev tekstilinde de kendini göstermeli. Ağır perdeler yerini uçuş uçuş tüllere, cibinliklere; ağır kışlık halılar ise diyagonal veya etnik desenlerle süslü küçük ve ince kilimlere bırakmalı. Dolayısıyla evde insanın içini daraltacak, havayı ağırlaştıracak hiçbir şeye yer yok. 

Duvarlarda tropik esintiler

Tropik stili evinize taşımanın en kestirme yollarından biri de tropik desen ve figürlerle süslü duvar kağıtlarını kullanmak. Papağan, flamingo ve dodo gibi tropikal kuşlar ve geniş yapraklı tropikal bitki figürleriyle bezenmiş bu duvar kağıtlarıyla evinizin havasını bir anda Maldivler’e çevirebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta ise duvar kağıdını tüm duvarlarda değil de odanın yalnızca bir yüzeyinde kullanmak. Örneğin sadece yemek masasını yerleştirdiğiniz duvarı veya L koltuğu yerleştirdiğiniz köşeyi tropik desenli duvar kağıdıyla kaplayabilirsiniz. Önünde kullanacağınız mobilyaların duvarın dokusuyla bütünlük oluşturmasına özen gösterin. 
 

Tıpkı doğa gibi: Sade ve doğal 

Tropik stilin kodlarında doğa ve doğal olan şeyler var. Sadelik, doğallık, abartıdan uzak bir görünüm bu tarzın alametifarikası. Mobilya tasarımlarından aksesuarlara her noktada, renklerden formlara, doğaya öykünen bir çizgi hakim. Doğal taşlardan ilham alarak kullandığımız açık renkleri; denizin turkuaz tonları, göğün parlak mavisi ve palmiyelerin capcanlı yeşiliyle kombinliyoruz. Desenlerde ve renklerde palmiyelere bu kadar yer verip kendisini es geçmek olmaz elbette. Yeşil, iğne yapraklı, ağaçsı forma sahip büyük bitkiler o hayalini kurduğumuz tropikal havayı yaşam alanlarımıza taşımanın en güzel yolu. Bodur palmiyeler, büyüklü küçüklü yeşil yapraklı bitkiler hem stilimizi tamamlayacak hem de ruhumuza tazelik katacak. Pencere önlerine de sukulentleri yerleştirdik mi bu iş tamamdır! 

 

Detaylar yaz, yaz diye fısıldıyor

Yastıklardan kilimlere, perdelerden yatak örtülerine her noktada tropik renkleri ve desenleri kullanıp bu enerji yüklü stili detaylara taşıyoruz. Organik ev tekstili ürünleri, doğal taş obje ve aksesuarlar, el yapımı tamamlayıcı mobilyalar, bambu ve hasır sepetler, tropikal hayvan figürlü biblo ve heykeller tropik stili evinizin her köşesine yansıtmanızı sağlayacak. Desen ve aksesuarları kullanırken ve kombinlerken dikkat edilmesi gereken şey ise abartıya kaçmamak; doğa gibi sadelikten, yalınlıktan uzaklaşmadan, sessiz ama büyülü bir ahenk yaratmak. 

Denizden tatlı tatlı esen lodosu yanaklarınızda hissetmeye başladınız mı? Haydi hamakta siesta’ya!

Sosyal Meyada Paylaş
Diğer Makaleler